Microsoft Surface Pro 2017 vs Surface Pro 4: wat zijn de verschillen?

6 februari 2018 in Nieuws door QNS  |  Geen reacties

Deze week presenteerde Microsoft de Surface Pro (2017), de nieuwste tablet in de Surface-familie. Naast dat het cijfer uit de naam verdwenen is, is de nieuwe Surface Pro op verschillende punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Maar, wat zijn nu precies deze verschillen? In dit artikel zetten we de Microsoft Surface Pro 4 en de Microsoft Surface Pro 2017 naast elkaar.

 

Verschil Surface Pro 4 en Surface Pro (2017)

Als we het heel simpel uitleggen dan lijkt de nieuwe Surface Pro erg veel op de Surface Pro 4, zeker qua uiterlijk. De belangrijkste verbeteringen zijn dan ook te vinden onder de motorkap en in de accessoires. Zo is de hybride tablet voorzien van een langere accuduur en zijn diverse modellen door passieve koeling stiller dan hun voorgangers. De Surface Pen is een stuk geavanceerder geworden, onder meer met 4.096 drukniveaus. In onderstaande tabel zetten we de belangrijkste verschillen tussen de twee tablets onder elkaar.

Zoals je uit bovenstaande tabel kunt halen heeft Microsoft het scherm van de Surface Pro (2017) met rust gelaten, zowel qua grootte als qua resolutie. Onder de motorkap zien we wel veranderingen terug. Zo komt de tablet nu met zevende generatie Intel Kaby Lake-processors (m3, i5 en i7). Dit zorgt volgens Microsoft voor 20 procent betere prestaties, maar ook een veel langere batterijduur. De i5- en m3-versies maken gebruik van passieve koeling en zijn daardoor zeer stil.

De nieuwe Surface Pro is niet smaller, lichter of kleiner dan zijn voorganger, al scheelt het volgens de officiële specs een millimeter en 2 gram. Ook qua uiterlijk is er weinig veranderd, met nog steeds een magnesium behuizing en een platinum (grijs) kleur. De kickstand kan nu echter wel wat verder geklapt worden (165 graden) zodat de tablet bijna plat ligt.

De Surface Pen is compleet vernieuwd, met als belangrijkste nieuwe feature de 4.096 drukniveaus. Ook nieuw is de tilt-gevoeligheid van de pen, en helaas ook nieuw is dat de pen voortaan los gekocht moet worden. Ook nieuw is een Pro-versie van de Touch Cover. Het keyboard op de nieuwe Microsoft Surface Pro Signature Type Cover heeft een vernieuwde toetsaanslag met een key travel van 1,3 mm. Het glazen trackpad kan met vijf vingers tegelijk worden bediend en het gehele keyboard is verpakt in zacht en duurzaam Alcantara-materiaal. De Surface Pro Signature Type Cover komt in drie kleuren beschikbaar: platina, bordeauxrood en kobaltblauw.

Helaas beschikt de Surface Pro (2017) niet over een usb type-c-poort. In plaats daarvan zien we een usb 3.0-poort terug en Microsoft komt gelukkig wel met een usb-naar-usb-c-dongle.

Bron: Tabletsmagazine.nl

Geplaatst in Nieuws met de tags , .

Comments are closed.